Nilsby IK värvar 2 st spelare födda 1998

Vi är glada att kunna presentera 2 stycken nyförvärv. Två spelare som är back i första hand. En rightare som är målfarlig med bra skott och den andra med mer aviga skills. Den ena backen är David Andersson, född 1998 och kommer närmast från Karlstad Innebandy. Inledde säsongen i A-laget men i slutet av säsongen i Div 1 laget då han behövde mer speltid. David har ett vasst skott och gillar att hänga med i offensiven! Den andra backen är Victor Aronsson Elffors. Kommer från Karlstads Division 1 lag. En back med fina skills och bra passningsklubba.

Tja David!

24 årige David Andersson, nytillskott från Karlstad IBF Ungdom. Kan användas både som back och forward. Hur gick det till och känns detta när nu kontraktet är skrivet?
– Tjena! Johan var ganska snabb med att höra av sig efter säsongen tog slut och nu känns det jättekul att vara en del av Nilsby. Från första samtal kände jag mig väldigt uppskattad och det värdesätter jag högt!

Vad vet om Nilsby IK som förening och truppmässigt?
Jag har spelat antingen med eller mot i princip alla i truppen så jag vet att det är ett bra gäng spelare. Som föreningen har jag hört att det är en förening som tar hand om spelare bra, väldigt kul att få komma till en sån förening.

Du har spelat under din karriär som både forward och back, vad ser du dig själv som?
I grund och botten är jag en offensiv back, men med bakgrund som forward så kan jag även spela där. Vilket jag också gjort ett par matcher de senaste säsongerna. Ska inte sticka under stolen med att det är kul att få gå upp som forward och slippa försvarsgnugget ibland…

Beskriv ett drömscenario under säsongen där du själv är inblandad?
– Att gå upp till Allsvenskan är såklart drömscenariot nästa säsong. Nu när det är slutspels/kvaltider önskar man att man var på plan och inte på läktaren. Där jag ser mig själv inblandad är såklart i spelet men även i båset och i omklädningsrummet där jag gärna är med och bidrar så gott jag bara kan med positivitet och pushande.

Alla i truppen kanske inte känner dig såpass bra, vad är din dolda talang?
– Jag har fått höra ”Det finns ingen som äter en chipspåse lika snabbt som dig” av mina polare, så jag får väl nämna det om det nu räknas…


Tja Victor!

24 årige backen Victor Aronsson Elffors, nytillskott från Karlstad IBF Ungdom. Hur känns detta när nu kontraktet är skrivet och hur gick det till när du fick förfrågan?
– Det känns väldigt bra nu när allt är klart, de var Johan som hörde av sig och visade intresse vilket var väldigt kul och kändes rätt från början.

Vad vet om Nilsby IK som förening och truppmässigt?
– Jag har ju mött Nilsby så har lite koll ändå, har förstått att det är en väldigt familjär och seriös förening som vill framåt och truppen har jag ganska bra koll, de har ju värvat några helt okej spelare som jag känner väldigt bra sedan innan.

Hur beskriver du dig som spelare?
– Jag skulle beskriva mig som en back som är bra i försvarspelet och vill vara jobbig att möta.

Beskriv ett drömscenario under säsongen där du själv är inblandad?
– Oj, ett drömscenario är väl givetvis att avgöra sista kvalmatchen och säkra avancemang uppåt.

Alla i truppen kanske inte känner dig såpass bra, vad är din dolda talang?
– Jag har inte mycket dolt om ja ska vara ärlig, men att ta de lugnt är ja rätt bra på.


Sportchefens ord om de båda spelarna

David: – David har egenskaper som en tränare älskar, han kan spela både back och forward! Ska bli grymt kul att följa både David och Viktors utveckling nästa år!

Victor: Stor och stark back som är en riktig lagspelare. Kommer bli grymt viktig i vår defensiv nästa säsong!