Intervjuer med två stycken genombrottsmän

Två viktiga kontraktsförlängningar till kommande säsong är Tom och Felix Johansson. Båda har växt som spelare rejält under sina första säsonger med Nilsby. Vi tog ett litet snack med båda efter avslutet och lite inför en kommande, mycket spännande säsong.

Tom Johansson (11) tillsammans med kilspojken Felix Johansson (15) Foto:@ericasfoton

Säsongen är över. Såhär två veckor efter sista matchen. Ta oss igenom matchen lite grann och vad säger du om draget på läktaren?
– Tycker att vi går ut starkare än dom i första perioden och skapar många heta chanser! Sen bjuder vi in dom i andra perioden, men visar riktigt bra vilja i tredje där vi orkar ro det i land! Grymt stöd från läktaren och mycket folk när det är en sån viktig match, kul!

Vad tycker du om säsongen för laget och din egna prestation?
– Varit en haltande säsong där vi gör några bra prestationer, t.ex Hagfors borta! Men annars så är det allt för många matcher där allt bara låser sig! Min egna prestation skulle jag säga är likadan, vissa matcher var bra andra var det ingenting som funka vilket har varit frustrerande.

Felix Johansson stod för 17 poäng i sin första säsong med Nilsby IK

Du valde att förlänga med NIK. Vad gjorde att du valde att förlänga såpass fort? Det är ett skönt gäng! Har trivts bra sedan jag kom hit så det var inget svårt val.

Nu väntar lite ”innebandysemester” innan det drar i gång igen med delvis nya spelare, hur känns truppen så här långt?
– Det känns som en bred trupp som har stor potential. Finns många spelare som kan göra det lilla extra och det blir intressant att se hur nästa säsong blir!

Vad tycker du talar för en högre tabellplacering nästa år?
– Det är att vi har fått in fler spelare med mycket rutin som är viktigt! Sen tror jag att med en bra försäsong där vi får ihop laget och kedjorna så kommer vi bli ett farligt lag i höst!


Forwarden Tom Johansson stod för 21 kassar och 40 poäng denna säsong

Vi har precis stängt dörren från förra säsongen. Var det nervöst i sista matchen mot Lockerud?
– Självklart var det lite nervöst i en avgörande match där så mycket står på spel, men tyckte vi hade kontroll hela matchen igenom.

En säsong som vi såklart hade högre förväntningar på. Vad säger du om lagets och din egna insats?
– Lagets insats har varit som en bergochdalbana, i stunder har vi spelat riktigt bra för att sedan göra en jätte dålig match, vi måste upp med våran lägsta nivå, för egen del så har det känts riktigt bra i år men det betyder ingenting när inte laget får med sig resultat.

Du valde att förlänga med nilsby, varför?
– Valde att förlänga med Nilsby för att vi har något riktigt bra på gång, sen trivs jag ju jättebra också.

Nu väntar lite ”innebandysemester” innan det drar i gång igen med delvis nya spelare, hur känns truppen så här långt?
Laget till nästa år ser otroligt starkt ut på pappret, men sen vet vi alla att det ska göras ute på planen också.

Längtar du till fysen?
– Haha nja, fys är ingen personlig favorit, men blir nog gött när vi väl drar igång.