En sammanfattning av Nilsby IK 21/22

Hej!
Säsongen 2021/22 är nu över. En säsong där laget hade målsättning att komma till kval. Vi hade värvat intressanta spelare från Karlstad IBF Ungdom och Skoghalls IBK. På pappret så har nog aldrig Nilsby IK haft ett så bra lag. Som alla vet så räcker inte det, allt måste klaffa.

Många starka prestationer varvades med mindre bra. Segern över Hagfors var en riktig fullträff och avslutningen mot Lockerud var en fantastisk laginsats i ett utsatt läge. Ja, en hyfsad insats denna säsong helt enkelt, men riktigt skönt att det snart är dags igen och möjlighet att visa hur bra vi är. Lite revansch-feeling är det och vi kommer att göra allt för att tillhöra den absoluta toppen kommande säsong. Vi hoppas vi ses i hallen i höst!


Intervjuer med spelarna Filip Marklars, Sebastian Lie och Andreas Jansson:

En vecka har gått efter slutsignalen mot Mariestad. Hur var känslan då efter matchen när kontraktet blev säkrat i sista matchen?
Filip: – Riktigt skönt med den tyngd som lättade från axlarna. Det hade, som ingen undgått, verkligen gått i lås för oss så det var skönt att kunna hitta tillbaka och knipa en seger när det behövdes som mest.

Sebastian:- En oerhörd lättnad, en sån betydelsefull match med mycket känslor inblandat. Med tanke på att vi kom med 5-6raka förluster i bagaget så var det helt euforiskt att vi lyckades lösa det här.

Andreas:- Euforisk lättnad.

Vad tyckte du om matchen annars, kändes som att det var en helt annan harmoni i laget den matchen, vad var anledningen till det tror du?
Filip: – Jag tror att en god uppladdning och en bra start på matchen hjälpte oss mycket.

Sebastian:- Jag tycker att vi kommer ihop som ett lag och höjer varandra på ett annat sätt mot vad vi gjort under säsongen, jag har bara ett annat exempel på när vi jobbar hårt för varandra och det var Hagfors borta. Vi får varandra att göra lite extra i varje situation. Jag vet inte helt vad det beror på, men vi trodde på oss själva och på varandra.

Andreas:- Jag tycker vi var mycket vassare än Mariestad. Vi hade fint stäm och det höll oss ur de negativa spiralerna vi hamnat i de senaste matcherna. Anledningen måste varit lunchen.

Säsongen i stort kan vi väl kanske ta som ett litet misslyckande. Med laget vi har så ska vi vara högre upp. Varför tror du att säsongen blev som den blev?
Filip: – Jag tror att säsongen blev som den blev på grund av att det helt enkelt låste sig för oss och att vi aldrig riktigt lyckades ta oss ur det. Sånt sätter sig snabbt i huvudet.

Sebastian:- Ja.. Säsongen får ses som ett misslyckande med tanke på hajpen runt laget. Under säsongen har vi haft mycket frånvaro i laget, både på grund av jobb men också sjukdomar som ställt till det, sen var det väl 3-4st som lämnade truppen. Det blev väldigt mycket hattande med kedjor och positioner på många spelare inklusive mig själv. Det övergick sen i sämre prestationer och självförtroendet stört dök på många av oss, det speglades också av i spelet med boll. Vi blev tacksamma att spelvända mot. Det i kombination med ett bristande försvarsspel blir inte bra.

Andreas:- Mycket gnäll och lite verkstad emellanåt. Kanske dålig kemi mellan spelare och tränare i vissa fall.

Säsongen är nu över. Hur känns det, längtar du nu redan till revanschen nästa säsong?
Filip:- Just nu njuter jag av avslutet och den ledighet vi står inför. Suget för nästa säsong kommer nog krypandes längre fram i sommar!

Sebastian:- Jag ser fram emot nästa säsong, jag önskar och hoppas att stommen förlänger! Att tävla är det bästa som finns och jag vill gärna spela att kval om avancemang med Nilsby.

Andreas:- Skönt, kan fokusera på att bli av med allt som gör ont. Tror nästa säsong kan bli kul.

En sista fråga, vad tar du med dig från denna säsong?
Filip:- Kan väl bara passa på att ägna ett stort tack till alla ledare och andra personer som varit inblandade i denna stormiga säsong, kan inte ha varit lätt att ro detta i hamn!

Sebastian:- Jag vill passa på att tacka alla som jobbar ideellt runt föreningen och framförallt eldsjälen som tar ett steg tillbaka och för en gångs skull bara ska va åskådare och far Janne Jansson.

Andreas:- Att det är riktigt tråkigt att spela skadad och att jag ska dra i bromsen i tid nästa gång.


Intervjuer med Janne Svensson och Johan Karlsson

Sportchef Johan Karlsson

En vecka har gått efter slutsignalen mot Mariestad. Hur var känslan då efter matchen när kontraktet blev säkrat i sista matchen?
Janne:- En lättnad och glädje och ändå lugn på samma gång. Grabbarna gör en fantastisk laginsats och var värda det här. Nu kan vi jobba framåt i lugn o ro. Så skönt!

Johan:- Känslan då, obeskrivligt skön känsla!

Vad tyckte du om matchen annars, kändes som att det var en helt annan harmoni i laget den matchen, vad var anledningen till det tror du?
Janne:- Ja alltså alla vet att vi kan bättre och att det någonstans skulle börja funka igen. Nu blev det i den här matchen och det visar ändå styrka. Sen var Viktor i kassen super och försvaret var bra, allt var bra. Jag tror alla ganska snabbt kände att vi hade bra grepp på matchen. Tror vi hade 23 – 7 i skott efter 2 perioder. Det var som sagt skönt att se hur alla slet. Och det behövs i alla matcher. Jag tror vi hade blivit lite bekväma i matcherna innan.

Johan:- Vi vann rättvist och ägde spelet större delen av matchen! Stämning en var på topp och var enda en gjorde jobbet!

Säsongen i stort kan vi väl kanske ta som ett litet misslyckande. Med laget vi har så ska vi vara högre upp. Varför tror du att säsongen blev som den blev?
Janne:- Absolut! Jag tror alla håller med om att vi skall tillhöra topp 4. Svårt, men vi har varit lite för bekväma även på träning, lite snällt och avvaktande mot kompisar typ. Det måste till lite mer jävla anamma även på träning. Och vi lyckades få in det på de sista träningarna innan avgörandet. Det gjorde skillnad.

Janne Svensson, Innebandyansvarig NIK.

Säsongen är nu över. Hur känns det, längtar du nu redan till revanschen nästa säsong?
Janne:- Ja, det ska bli fantastiskt kul. Vi planerar redan för fullt och ser över helheten i truppen. Lite nytt blir det blandat med gamla hjältar. 14 – 15 gubbar klara i dagsläget, men jag tror vi är kompletta om några veckor. Det ser väldigt bra ut även om det alltid är tråkigt när inte alla får plats. Men det blir ett riktigt bra lag.

Johan:- Jag längtar extremt mycket till nästa säsong, först ska jag bara knyta ihop säcken med alllt ifrån ledare till spelare! Har en del krokar ute så det kommer komma nyheter inom kort, då några redan bestämt sig!

En sista fråga, vad tar du med dig från denna säsong?
Janne:- Massa glädje, en del besvikelser. Precis som det ska vara egentligen. Kanske lite mer frustration än tidigare. Men det jag kommer att minnas är tre saker som etsat sig fast. Segern borta mot Hagfors, Löfvenholms årsdebut i sista matchen och han gör 3-2. Och så självklart laginsatsen i sista matchen. Då var det nära till tårar, det erkänner jag.

Johan:- Jag tar med mig sista matchen, hur vi som lagt knyter ihop säcken och ger 100% överallt! Precis det jag vill se nästa säsong!


Intervju med Janne Jansson:

Janne Jansson, en av grundarna i Nilsby Innebandy

En vecka har gått sen matchen mot Mariestad. En match som var extremt viktigt som vi tillslut lyckas vinna och säkra div 1 kontraktet. Hur var känslan från läktaren när slutsignalen gick?
– Känslan personligen var en skön lättnad. Sen gläds jag otroligt mycket för alla killarna i laget som haft en motig säsong men ändå får avsluta på ett positivt sätt.

Vad tycker du om matchen. Du var sponsor med Nilsby Däcktjänst och hade gratis fika. Var det uppskattat och lyckat tycker du?
– På planen var ju Nilsby det bättre laget. Laget vinner välförtjänt denna match tycker jag. När det gäller att vara matchsponsor så förstår väl jag att man inte säljer några däck på plats. Men det är alltid bra att visa upp sej i positiva sammanhang. Och denna match blev ju på alla sätt positiv. Jag tycker det är kul att göra nåt extra vid matcherna och fikat verkade uppskattat hos publiken. Kul att det kom så många till denna avgörande match.

Vad säger du om Nilsbys säsong i sin helhet? Laget hade såklart större förhoppningar men hur är din syn på säsongen?
– Tabellen ljuger aldrig. Det gick bra i början och sen en djup svacka. Men som helhet är det placeringen i tabellen som visar hur bra man är över en säsong. Går inte att komma runt det, även om säkert alla i laget vill ligga högre upp.

Du har ju varit med och startat Nilsby och gjort så mycket för denna förening. En riktigt eldsjäl. Nu går du ner lite i tid, hur känns de?
– Nja inte riktigt startat NilsbyIK. Föreningen bildades 1945 och då var jag -20 år. Men starten på det laget vi ser idag startade jag och Niklas 2001, och har varit engagerad i sen dess. Har varit ordförande i föreningen sen 10år och engagerad i utvecklingen av den fina anläggningen vi har i Nilsby för spontanidrott. Hockeyplan, inline, tennis, klubbstugan, vandringsled, utegym. Allt för att de boende i bygden ska ha fina möjligheter på fritiden. Jag är nog en eldsjäl som gillar det gamla ideella tänket i föreningsverksamheterna Inte vara allt för överambitiösa utan se till att må bra tillsammans, ha kul. Men ändå vara seriösa i det man gör. När jag nu ser att det drar iväg mot nya höjder så känns det rätt för mej att kliva av, så nya krafter får utveckla det vidare. Tiden kommer fyllas med annat. Jag har precis köpt en rallybil och tänkte återuppliva min gamla sport på skoj.

Andreas Jansson räcker över presenten från laget till sin pappa Janne Jansson

Du fick en tack-present från laget. Vad säger du om den gesten och vad säger du om presenten?
– Tackpresenten var överraskande, jag hade ingen aning, och jag uppskattar det enormt. En fin gest från laget. Stort stort tack till alla killarna. Har provsmakat lite. Första ölen var prima, men den andra (äppelöl) vetti faan. HAHA.

Tack och Hej 2021/22. Nu blickar vi framåt