Fredrik Wingqvist sammanfattning om matchen mot Karlstad Innebandy U

Gårdagens match slutade med 8-6 seger för hemmalaget Nilsby! Vi tog ett snack med ass tränare Fredrik Wingqvist som under gårdagens match fick agera som headcoach.

Tja Fidde. Hur står det till såhär kort efter slutsignaldär Nilsby slutar som vinnare?
– Tja! Känslan är såklart underbar just nu. Riktigt starkt av oss att lyckas vända ett underläge trots att spelet inte riktigt sitter helt och hållet under stora delar av matchen. Men jäklar vilken mentalitet det finns i det här laget!

Ta oss igenom matchen?
– Jag tycker vi startar matchen riktigt bra och tar kommando direkt. Sen efter 2-0 faller vi helt och hållet. Vi agerar stressigt och låter Karlstad ta över matchen. I tredje kommer vi tillbaka till vår matchplan med långa anfall och då kan vi etablera ett bra tryck vilket till slut ger resultat.

Hur gick tankarna inför tredje och vad skulle du säga var nyckeln till att det blev seger?
– Vi hade ju ett bra läge inför tredje med powerplay direkt så det var ändå en hyfsat skön känsla när tredje skulle börja. Vi gick också ner på lite folk och kunde trycka ner Karlstad rejält och det märktes att de hade det jobbigt. Det var nyckeln, att vi kunde ha långa anfall och trötta ut dem.

Något du skulle vilja berömma extra mycket hos laget?
– Moralen givetvis. Det är en enorm styrka att kunna vinna såna här jämna matcher trots att spelet inte stämmer till 100%. Inställningen inför och under tredje perioden är riktigt bra! Sen vill jag också ge beröm till Karlstad, de står upp riktigt bra mot oss och jag tycker att de gör en bra match! Med någon säsongs extra rutin så kommer de kunna bli riktigt farliga.

En träningsvecka och bortamatch mot Lockerud Mariestad väntar. Hur är tankarna inför den och hur ser skade/sjukdomsläget ut i Nilsby?
– Oerhört viktig match på lördag återigen. Ska vi haka på i toppen så är det tre poäng som gäller, alltid! Vi har några som varit lite krassliga och halvskadade som förhoppningsvis är tillbaka redan på tisdag, så vi kommer ha en grymt bra träningsvecka och komma extremt laddade till matchen!