FIMPENS ORD OM DERBYSEGERN MOT HAGFORS

Igår torsdag kväll stod säsongens första derby på spel. Nilsby IK tog bilar mot Hagfors och Uddeholm Arena. 388 personer på plats fick se ett derby med mycket känslor. Några tre målskyttar, lysande målvakt och framförallt ett lag som spelade innebandy. 7-11 var slutresultatet och Nilsby har nu 14 poäng och ligger nu på en tredje plats i tabellen tätt efter Kungälv och Hagfors. Efter matchen valde vi att ta några snabba frågor med coachen Anders (fimpen) Hägglund.

Ta oss tillbaka till slutsekunderna och matchen blåstes av. Hur var känslan?
– En riktigt skön känsla i slutsekunderna, det är så härligt att vinna! Men min känsla hela matchen var att det här är vår match! Idag vinner vi för att vi är starkare med att kunna behålla bollen, man mot man spelet! Samt att vi är lite kyligare i spelet! Och så är vi riktigt bra i de lägen vi har! Mest nöjd med hur vi jobbar förvarandra över hela plan, samt att vi sätter målen i frilägen!

Träning imorgon och match mot Lidköping på lördag. Vad är nyckeln för att Nilsby än en gång avslutar matchen som segrare?
– Nyckeln till att vi gör en bra match mot Lidköping kommer vara ödmjukhet och att vi vet att det finns inga matcher som vi kommer vinna om vi inte gör jobbet!

Vi har en del frågetecken i truppen, någon uppdatering?
– Skager kör rehab med sitt knä och där får vi ha lite tålamod, så hoppas vi det släpper och att han blir aktuell för spel! Jonte åkte på en smäll på höften/låret och är inte 100 än! Samt HP som haft otur med skador och sjukdom! Men som tur är har vi en bred trupp, och två grymma killar som tränar med oss (Collings)

Om en vecka ställs vi mot Skoghall i ett nytt derby där temat för dagen är (Mustachkampen). Vem i laget sitter på bästa mustaschen och vem behöver kanske beställa efter en lösmustasch?
– Längtar till nästa derby, då får vi se Sebastian i en riktigt snygg snorbroms! Tom får nog ta och åka till partaj och hitta en lösmustasch.

Tack Fimpen och lycka till på lördag!