Första 3:an efter magisk laginsats!

Bortamötet mot Fristad var en jobbig match så tillvida att Nilsby gjorde en märkligt svag insats i premiären. Hur bra är vi? Vad händer om vi förlorar igen. Men OJ, ett helt annat Nilsby åkte på turné idag.

Det märktes redan på bussen de 26 milen till Borås, tändning, revanschlusta och peptalk. Och vi kan direkt summera matchen när det gäller den biten. Herregud vilket kämpande, mycket tuffare i duellerna, mycket snack och nästan 100% tätt i försvaret. Nilsby gör en riktigt bra insats från Martin längst bak och ända fram till Tom som oftast låg allra högst i planen. Första halvleken är tuff och jämn och vi har 2-2 efter första. Sebban inleder 1-0 utan assist, men Fristad vänder till 2-1 innan Tom gör 2-2 på ass av Filla.

I andra är Nilsby det bättre laget. Vi sliter för varandra på ett underbart sätt och gör väldigt få misstag i matchen. Martin blir bättre och bättre i buren och vi leder efter andra med 5-3 efter kassar av Wille med ass Sebban, Lundh på snygg straff och Tom på pass av Felix.

I 3:e inleder vi med att åka på en utvisning och Fristad taggar till ordentligt när de får chansen. Lite extra skönt när Sebban (I boxplay) trycker in 6-3 på fin ass av Thorén. Men Fristad kämpar på ledda av tidigare SSL-spelaren Jesper Larsson (Från WArberg) som är klart bäst i Fristad. Jesper gör både 6-4 och 6-5 och vi har match igen. Men Felix sätter 7-5 efter ca halva 3:e på pass av Tom och det känns riktigt bra. När sedan Skager sätter 8-5 i tom kasse börjar man känna lugnet. Matchen slutar 10-6 efter dubbla pytsar i slutet av Thorén. Det sista på ass av Anden Jansson. En ruskigt stark Nilsby-insats och hemresan går väldigt enkelt. 2 saker som bör nämnas är att pris som matchens lirare går till Tom Johansson och så måste vi nämna Martins fullkomligt galna räddning rakt från slottet när frispelad Fristadsspelare bara ska lyfta in den. Men se där, en fot från ingenstans någon meter upp i luften stoppar ett garanterat hemmamål. Sedan tog Nilsby kommandot.

Nu känns det riktigt skönt att välkomna er till lördagens match, nämligen “SUPPORTER-MATCHEN” mot Floda. Köper du en supporterhalsduk går du in gratis, Har du redan en på dig så går du in för halva priset. På lördag färgar vi HELA (Restriktioner borta!) läktaren blå/vit!