Vilken trevlig Lördag!

Nyss hemkommen från en riktigt trevlig lördag. Ösregn hela dagen, mörk hemresa, lunch ute i ösregn, middag ute i ösregn, men så skön & bra.

Vi tar det bästa först, Alingsås – Nilsby 5 – 9! Men det finns så mycket mer bra att berätta om denna dag. Vi börjar längst bak med en för dagen helt magiskt bra Viktor i kassen. Tät, rätt placerad på alla knepiga bollar som rann igenom, och dessutom med flera bra, snabba utkast. Den här Viktor måste vara en av seriens absolut bästa målvakter. Om inte den allra bästa.

Sedan tar vi våra 5 backar. Tränarduon valda att dela på Marklars/Johansson som kamperat ihop under uppstarten. Kanske mest för att Jonsson/Eriksson som testats ihop på slutet visade sig vara lite för lika med bra skott och offensiv båda två. Det fungerade utmärkt! Jonsson och Marklars som spelade ihop hela förra säsongen var lysande för dagen. Och lika bra var våra andra tre backar. Eriksson / Johansson fungerade perfekt och även Niklas Gustafsson skall ha stort beröm. Mer speltid idag och Niklas gör det mycket bra! Faktum är att våra backar idag var först in i nästan alla dueller. 2 minnen etsar sig fast. Den första när en irriterad Alingsås-forward tar sats för att axel mot axel försöka knuffa undan Filip. Det gick sådär, om ni förstår hur jag menar ;). Den andra bilden är Anden Erikssons backskott som ger 1-4. Herregud från defensiv backposition rakt upp i nättaket så att ingen riktigt hann med. Lite Niklas Lidström över detta.

Sedan måste vi nämna vår “huvudcenter” kapten Löfvenholm. Otroligt styrande, kämpande och bra. Idag igen. Idag hade vi dessutom andra centrar som delade på uppgiften. Jonte G och Henrik Lindh. Båda också riktigt bra för dagen. En extra guldstjärna till Lindh som sliter oerhört under matchen och gör det riktigt, riktigt bra. I båda de positioner han används i (Center och FW). Henrik är årets “höjdare” så här långt. Både som person och spelare.

Och så tar vi en titt på våra forwards. Och vi måste nämna Anden Jansson först. 4 mål och ett äkta hattrick. Dessutom superhet hela matchen igenom. Så härligt att se den “gamle” Anden tillbaka. Hade fått pris som matchens lirare idag om det delats ut något. Men samtliga våra forwards gör en kanoninsats. Skager gör 2 mål och är väldigt jobbig för Alingsås-försvaret. Rasmus börjar hitta storformen efter att ha missat en del träningar. Bra idag! Sedan måste vi nämna Ludde. Så härligt att se Ludde jobba över hela banan på ett sätt som han inte gjort tidigare år. Ludde är otroligt nyttig för oss. Och en vältränad Ludde (Nära toppformen…) kommer att garantera honom en plats högt upp i poängligan.

Och så kanske dagen bedrift. Valle Jensen. Jobbat hela natten (Vi plockar upp honom på jobbet efter vägen) gör sin bästa match i Nilsbytröjan och på hemvägen släpper vi honom på arbetet igen. “Jag ska jobba natt”. Snacka om hjärta!

Och så måste vi få berömma oss i ledningen lite också. För vilket annat lag serveras en 3-rätters på bortamatcherna. Frukost med olika smörgåsar med allt från köttbullar, ägg och skinka till lök (Jo Ludde ville ha lök på…). Till lunch med stor salladsbuffé och efter matchen har vår kock Niklas lagat Tacos över grillen som möter spelarna när de kommer ut efter match. Men idag var alla värda detta. Så otroligt skönt jag kommer att sova nu. Gonatt!