Lägesrapport 11/6.

Försäsongen är igång sedan länge. Utomhus gäller tills den 4/8 då vi hoppas kunna gå in och starta den “riktiga” innebandy-säsongen. Möjligen går vi in någon vecka tidigare för att få igång klubborna ordentligt inför en spännande augusti. Just nu försöker vi hitta exakt datum för en utmanande stormatch direkt. Preliminärt möter vi KIBF (Karlstads A-lag) den 13/14 augusti i Tingvalla. Det blir kul!

Helgen efter planeras Kallsta Open 2020. Vi lottades i grupp med ovan nämnda Karlstad, KAIS Mora och Insjöns IF. Hej o hå! Detta blir verkligen bra träning inför seriestart i slutet september. I Kallsta Open spelar enbart bra lag, förutom de ovan hittar vi också; AIK, Hagfors, Zenith, Björklinge, Kungälv, Runsten, Täby och Skoghall. Allsvensk klass på de flesta lag med andra ord. Inklusive Nilsby såklart.

Tyvärr tappar vi ett av våra nyförvärv redan innan det är dags. Pontus PJ Johansson flyttar 10 mil bort och har bett oss “riva” avtalet. Självklart ser vi alltid till spelarens bästa och fixar det. Det gör dock att vi måste ge oss ut på spelarjakt i en tid som inte är optimal, men en riktigt, riktigt bra lösning kan vara på gång. Vi ber att få återkomma om någon vecka när vi vet. Vi har dessutom ytterligare 1 spelare som försöker lösa arbete/studier-problem, men även här får vi återkomma när vi vet lite mer. Vi har en riktigt bra trupp redan och känner oss lugna. Men en forward till står alltså på önskelistan.

Sponsorer och samarbetspartners. Ja, i dagarna sätter vi fart på det “lagbygget” också. Vi hoppas självklart att de allra flesta vill fortsätta vara en del av vår jakt på framgång. Vi hade ju nästan fyllda läktare vår första elit-säsong och mer än 10 tidningsreportage kunde vi räkna in. Vi kan nog kalla oss Kilspublikens nya favoriter. I alla fall på lördagar klockan 14.00, det känns fantastiskt roligt. Och det ska bli ännu bättre i år, härliga nyförvärv, sugna Nilsby-veteraner och en riktigt skön stämning utlovas! Vi ses!